Általános iskolai beiratkozás

Péczeli József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2020/2021-es tanév

Kedves Leendő Első Osztályos Szülők!


Nem találkoztunk Önökkel és gyermekükkel, mert nem tudtunk ellátogatni a nagycsoportos óvodásokhoz a Gergely-járás műsorunkkal az óvodákba, elmaradtak a nyílt napok. A Dúdoló-Szöszmötölő rendezvénysorozat keretein belül Önök sem tudtak ellátogatni intézményünkbe, elmaradt a Kis-festők rajzpályázat eredményhirdetése. Ennek ellenére bízunk benne, hogy sokan választják intézményünket a gyermeküknek.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatója

A Tankerület tájékoztató levele a szülőknek

A beíratkozáshoz szükséges dokumentumok
Jelentkezési lap étkezéshez (alsó tagozat)
Nyilatkozat életvitelszerű lakóhelyről
Nyilatkozat a gyermek törvényes képviseletéről
Hittan nyilatkozat

Péczeli-kiadvány-külső oldal Péczeli-kiadvány-belső oldal

Tisztelt Szülők!

A Péczeli József Általános Iskola és Alapfokú művészeti Iskola a 2020-2021-es tanévben két első osztályt indít.

Az 1.a osztály egész napos iskolai osztály (iskolaotthon) formában fog működni 8.00-16.00 óráig
Osztályfőnök: Kalóz Ilona
Napközis nevelő: Krasznahorkai Linda

1.b osztály hagyományos szervezésű (normál tanrendű) 8.00-11.40, vagy 8.00-12.35 óráig tanórákkal, délután választható napközivel.
Osztályfőnök: Lipusz Nikolett

Tanítóink bemutatkozása:

Card image cap
Kalóz Ilona

1984-ben felvételiztem, a Debreceni Tanítóképző Főiskolára. 1987-ben diplomáztam, általános iskolai tanító és orosz szakkollégiumi végzettségem lett. 1987. augusztus 15-től a Putnoki 2. sz. Általános Iskola tanítója lettem, ahol azóta is dolgozom. Iskolaotthonos rendszerben tanítottam nagyon hosszú ideig magyar nyelvet és irodalmat. Informatikai eszközökkel való megismerkedésem 1996 óta folyamatos. Tanítási óráimon használom az IKT-s eszközöket. 2006-2012-ig a diákönkormányzat felnőtt segítőjeként, vezetőjeként tevékenykedtem. Az OFI (Oktatáskutató Intézet) felkérésére Kipróbáló pedagógus voltam, véleményeztem a 2015/2016-os tanévben bevezetésre került, Matematika 3. és 4. tankönyvet és munkafüzetet, online munkanapló felhasználásával. Szülőkkel jó kapcsolatot építettem ki. A közösségi élet eseményeiről, kirándulásokról, szereplésekről interneten keresztül tájékoztatom a szülőket. Úgy gondolom, a mai gyerek számára nagyon fontos a változatos módszerek, munkaformák. A kooperatív formát szívesen alkalmazom. A pedagógus munkában adódó nehézségeket mindig feloldja a gyerekek iránti szeretetem. A tanítás során sok-sok családdal ismerkedtem meg. Jó érzés velük találkozni mindennapjaimban. Legnagyobb örömömet pedig abban lelem, amikor volt tanítványaim sikereit hallom, vagy amikor ők hozzák gyermekeiket első osztályba az én gondjaimra bízva.
Lev Tolsztoj szavait érzem hozzám közelállónak: „Szeretet nélkül lehet fát aprítani, és szeretet nélkül lehet téglákat formálni, de szeretet nélkül nem szabad gyermekekkel bánni!”

Card image cap
Krasznahorkai Linda

5. osztályos lányommal és édesanyámmal élek Putnokon. Nagyon szeretek a természetben kirándulni, kerékpározni, és sportolni. Szívesen töltöm szabadidőmet a barátaimmal. Sárospatakon végeztem a főiskolát és 2007-ben szereztem tanítói diplomát. Műveltségterületem magyar nyelv és irodalom, melyet 5- 6. osztályban is taníthatok. Egy rövid ideig Kelemérben, majd Serényfalván dolgoztam napközis tanítóként. 2012-től dolgozom a Péczeli iskolában. Jelenleg 4. osztályosoknak vagyok az osztályfőnöke. Örömmel tölt el, hogy a következő tanévtől iskolaotthonos osztályban taníthatok, hiszen sok előnnyel bír ez a családbarát rendszerű oktatási forma, elsősorban a gyerekeknek, de a szülők számára is. A gyerekek iránti szeretet vezérelt erre a pályára, így fontosnak tartom, hogy a diákok jól érezzék magukat az iskolában, és az óvoda iskola közötti átmenet is zökkenőmentesen történjen. Szeretettel várok minden kis elsőst szeptemberben!

Card image cap
Lipusz Nikolett

Édesanyám vezető óvónő volt, munkája nagy hatással volt rám. A gyermekkorom az óvodájában töltöttem és óvó néni vagy tanító néni akartam lenni. 1993-ban végeztem a Budepesti Tanítóképző Főiskolán. A Zuglói iskolában kezdtem tanítani napközis nevelőként, közben férjhez mentem, majd megszületett 4 gyermekem. Ma már felnőttek, legidősebb fiam neurológus, aki kutatatómunkát végez Oxfordban, lányom rajzművész-rajztanár, két kisebb fiam informatikus. Szociális asszisztens szakmát is szereztem, szívesen teszek azokért az emberekért, akik rászorulnak a segítségre. Ugyanez vezérelt, amikor 2017-ben örökbefogadtam egy kislányt, aki most 3. osztályos és igen szoros kötelék alakult ki kettőnk között. Számomra Budapest már túl zsúfolt és zajos volt, ezért 4 éve Borsodban élünk. Sályban és Sajóvárkonyon tanítottam, ott is elsős gyermekek között voltam. Putnokon vettem házat és itt találtam nyugodt, biztos munkahelyet a Péczeli József Általános Iskolában. Nagyon meleg szeretettel várom a tanévkezdést, hogy a kicsik szemébe nézhessek és együtt feszegessük a tudás várának kapuit.

Beiratkozás 2020-2021-es tanév


Kedves Leendő Első Osztályos Szülők!

Nem találkoztunk Önökkel és gyermekükkel, mert nem tudtunk ellátogatni a nagycsoportos óvodásokhoz a Gergely-járás műsorunkkal az óvodákba, elmaradtak a nyílt napok. A Dúdoló-Szöszmötölő rendezvénysorozat keretein belül Önök sem tudtak ellátogatni intézményünkbe, elmaradt a Kis-festők rajzpályázat eredményhirdetése. Ennek ellenére bízunk benne, hogy sokan választják intézményünket a gyermeküknek.

A jelenlegi veszélyhelyzetre tekintettel az iskolába történő beiratkozás menete idén a következő rendhagyó módon fog történni:

Arra kérnénk a kedves szülőket, akik más intézménybe íratják be gyermeküket, hogy telefonon, vagy e-mailben jelezzék már ezt részünkre a gyermek nevével, születési adataival együtt. Köszönjük!

Kérdés esetén lehetőleg e-mailben vagy telefonon keressék az iskolát hétköznapokon 9-14 óra között.

A jelentkezés menete és lehetőségei: A Kréta rendszeren keresztül történő beiratkozásra a https://eugyintezes.e-kreta.hu felületen lesz lehetőségük. Erre a felületre a kitöltött dokumentumokat, nyilatkozatokat is fel lehet tölteni.


Ha valakinek nem sikerül a Kréta rendszeren elvégezni a beiratkozást, akkor a peczeli@peczeli.sulinet.hu e-mail címre, vagy postai úton a 3630. Putnok, Gárdonyi Géza út 1. címre várjuk a beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat.

KRÉTA jelentkezési rendszer használata

A beiratkozás indítására a https://eugyintezes.e-kreta.hu oldalon van lehetőség 2020. április 6-tól.  A nyitó oldal jobb felső sarkában a Bejelentkezés gombra kattintva végezzen ideiglenes regisztrációt az Ideiglenes regisztráció létrehozásához kérjük, kattintson ide… felületen.  A regisztráció után a Bejelentkezést követően a bal oldalon az Ügyintézés indítása felületen válasszuk a Beiratkozás általános iskolába menüpontot.  A felületre belépve megadhatja a szükséges adatokat.

Amennyiben nagyobb gyermeke már intézményünk tanulója, és már van belépési jogosultsága, akkor a Kréta rendszerbe bejelentkezve a felső menüsorból kiválaszthatja az E-ügyintézés lehetőségét és ott elvégezheti az elektronikus adatbevitelt. 

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok

(Szkennelt változata/fotója vagy a kitöltött Word dokumentum.)

A Péczeli József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola beiskolázási körzete

Dubicsány, Sajómercse, Sajóvelezd, Putnok: Ady Endre út, Állomás út, Andrássy Dénes út páratlan oldal, Arany János út, Balogh Béla út, Bányász út, Bartók Béla út, Bem József tér, Csokonai út, Dankó telep, Dienesfalvi út, Dózsa György út, Fehértanya, Fürdő út, Gárdonyi Géza út, Hunyadi út, Jókai út, Királdi út, Kossuth út, Kölcsey Ferenc út, Lenke Ház, Malom telep, MÁV telep, Molnár út, Móricz Zsigmond út, Péczeli József út, Petőfi Sándor út, Puskás Ferenc út, Rákóczi út, Szőlőhegy, Thomori Pál út, Thököly Imre út, Tompa Mihály út, Tóth Ede út, Zrínyi út, Zúgó út, Zsarnai út